När Timothy Eli Thompson föddes den 4 mars stod det klart att han inte var precis som andra barn. Eli saknade helt bihålor och näsa – ett tillstånd som drabbar ungefär en på 200 miljoner, rapporterar Metro i England. Det innebär att han till att börja med kommer att behöva en del vård, bland annat hoppas läkarna kunna borra en sorts näsborrar in till luftvägarna så Eli kan andas med munnen stängd.

Mamma Brandi är servitris och pappa Troy är trädgårdsarbetare och servitör. Kostnaderna för Elis vård i Alabama där de bor måste komma från deras egen ficka. Därför har de startat en nätinsamling som hittills har fått in över 350 000 kronor.

Men när Brandi lade upp en bild på sonen som sedan delades av bland andra en anti-abortgrupp blev den plötsligt nedplockad eftersom den tydligen bröt mot deras regler.

”Om jag kan se helt smaklösa bilder på Facebook hela dagarna, varför kan jag inte lägga upp en bild på min son?”, skriver hon på Facebook.

Efter en mängd protester har bilder på Eli återigen tillåtits på Facebook och pojken har blivit något av ett internetfenomen. Enligt föräldrarna Troy och Brandi är han det vackraste barnet på jorden.

”Min största rädsla är att världen inte kommer att se honom som den vackra modiga lilla pojke jag ser honom som” skriver mamman
Metro