Sveriges Nyheter idag 17/12/2018

شعار صوت السويد
شعار صوت السويد

Man allvarligt skadad i olycka i Borlänge

En man i 40-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus med allvarliga skador efter en arbetsplatsolycka på ett företag i Kvarnsveden i Borlänge.
– Något har ramlat i huvudet på honom. Patrullen har uppfattningen att det handlar om en allvarlig skada, säger Mats Öhman vid polisen.
Polisen har varit på plats och genomfört en undersökning. En miljöåklagare kommer att leda utredningen.
Händelsen rubriceras som arbetsmiljöbrott och vållande till kroppsskada.
– Men det är alltså oklart om det är något brott. Det kan vara en olycka, säger Öhman.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Vill att domstol bedömer misstankar mot barn

Det räcker inte att bara polisen utreder misstankar om grova brott utförda av barn, anser Barnombudsmannen (BO) Elisabeth Dahlin. Hon vill att barn under 15 år som misstänks för brott som mord, grov misshandel eller våldtäkt oftare än i dag ska få prövningar i domstolsrättegång, säger hon till SR Ekot.
– Vi förväntar oss att en kommande regering skyndsamt tydliggör lagstiftningen och understryker att barn precis som vuxna ska betraktas som oskyldiga till dess att deras skuld fastställs. Vi kan inte ha den här rättsosäkerheten när det gäller barn, säger Dahlin.
Hon anser att barn riskerar att bli oskyldigt utpekade. I dag krävs att socialnämnden begär att en så kallad bevistalan väcks för att en prövning ska ske i domstolen. De senaste sju åren har det bara hänt tre gånger och Dahlin vill att åklagaren själv ska kunna ta initiativ till en bevistalan.

May varnar för ny brexit-omröstning

Storbritanniens premiärminister Theresa May vädjar till parlamentsledamöter att inte stödja förslaget om en ny brexit-omröstning och menar att det skulle medföra irreparabel skada på landets politik. Det framgår i ett tal som hon ska hålla i parlamentet senare under måndagen och som till delar har offentliggjorts.
“Låt oss inte bryta det brittiska folkets förtroende genom att ordna ännu en folkomröstning”, står det i talet.
Hon varnar även för att en ny folkomröstning ytterligare kan dela landet när man i stället borde arbeta för att ena det.
May stöds av näringsminister Greg Clark, som i brittisk radio under måndagsmorgonen sade att han hoppas att hennes avtal får ett ja i parlamentet. Han bedömer att en andra folkomröstning om brexit skulle öka osäkerheten för landet.

Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Editor

Karem Ramzy

Karem.Ramzy@outlook.com

ملاحظة هامة حول نسخ مواضيع الموقع : استناداً إلى قوانين جرائم الحاسوب ، فإن نسخ المواضيع من موقعنا بدون الحصول على إذن هو أمر مخالف للقانون و يعرضك للملاحقة القضائية . إن الموقع تم تزويدة بأقوى البرمجيات التي تكشف هذا أمر . في حال تم نسخ أحد مواضيعنا بدون الحصول على إذن منا ، فإننا سنلحظ ذلك في أقصر وقت ممكن عن طريق البرمجيات القوية جداً التي قمنا بتنصيبها على موقعنا، وسيتم الملاحقة الشرطية والقضائية عن طريق مركز جرائم الحاسوب . في حال رغبتكم بنسخ محتويات و مواضيع موقعنا يجب أن تخاطب الادارة حتى لا تتعرض للملاحقة القانونية .

اضغط هنا للعودة للصفحة الرئيسية

You may also like...

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: