Sveriges Nyheter idag 15/12/2018

شعار صوت السويد
شعار صوت السويد

Sveriges Nyheter:  

Talmannen fortsätter samtal med partiledarna

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Efter det att Stefan Löfven (S) på fredagen ratades av riksdagen som statsminister har talmannen Andreas Norlén oförtrutet jobbat vidare för att Sverige ska få en ny regering. Nu förs samtal med partiledarna och i början av nästa vecka kan besked om nästa drag komma.
Talmannen för informella samtal med partiledarna och inledde dem redan på fredagen. Om det handlar om personliga möten eller om samtalen förs på telefon är det bara talmannen och berörd partiledare som vet.

 • Han har dem i den omfattning och form som han bedömer att han behöver. Formerna för de här mötena är mellan dem, säger talmannens presstalesperson Anna Ström.
  Talmannen har tidigare sagt att besked om vad som blir nästa steg i processen kan komma i början på nästa vecka.
  Norlén har avverkat två omröstningar där hans statsministerkandidat röstats ner. Sker det två gånger till måste han kalla till extra val. Norlén klargjorde efter omröstningen på fredagen, trots att två försök återstår, att han redan har möten med Valmyndigheten för att förbereda ett extra val.
  Talmannen skrev i ett pressmeddelande på fredagen att riksdagens partier driver Sverige närmare ett extra val. Han beklagar det och “kommer att göra allt” han kan för att förhindra att det går så långt.
  “Men om partierna väljer extra val framför att agera på ett sätt som ger Sverige en ny regering kommer jag inte att stå i vägen för dem.”
  Den 27 september inledde talmannen uppdraget att ta fram ett förslag till ny statsminister för riksdagen.

Kamprads bortgång störst på Twitter

Möbeljätten Ikeas besked om att grundaren Ingvar Kamprad gått bort var det svenskspråkiga inlägg som delades mest på Twitter 2018.
Det är den ideella föreningen Medieakadamien som mätt antalet retweets och enda kravet för att vara aktuell för listan, förutom antal delningar, är att inlägget är skrivet på svenska, enligt ett pressmeddelande.
Tvåa på listan är ett videoklipp från norska NRK med gulliga barn och trea är en gammal video, på ett annat gulligt barn, som spreds på Facebook för flera år sedan och i år fick ny spridning på Twitter. Längre ner på listan återfinns bland annat fotbollsspelaren Ola Toivonens tweet inför landslagets match mot Schweiz under sommaren fotbolls-VM och ett inlägg från advokaten Viktor Banke rörande Jimmie Åkesson.

Biljakt i 200 knyck – polisbil påkörd

Flera polispatruller jagade under natten en bilist som vägrat stanna i Jönköping, rapporterar flera medier. Bilisten satte av norrut efter E4 och bitvis var hastigheten över 200 kilometer i timmen. Först efter cirka sju mil kunde polisen få stopp på färden.

 • Ungefär en sju kilometer norr om Ödeshög har patruller försökt att få ner hastigheten genom att kanske boxa in honom. I det läget har han kört på en av polisbilarna så att polisbilen och den flyende bilen hamnade i diket, säger polisens vakthavande befäl Joel Gerdin till Expressen.
  Bilföraren greps. Han är misstänkt för rattfylleri alternativt drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel eftersom han körde på polisbilen.
  Mannen skadades lindrigt och fördes till sjukhus för kontroll och för provtagning, rapporterar P4 Jönköping.

Studie: Lottovinster gör dig inte lyckligare

Erik Lindqvist, Robert Östling och David Cesarini var intresserade av att se vad effekten av att få pengar är.
– Om du har två personer som köper lotter där en har turen att vinna och en inte vinner kan man titta på hur det går för dem senare i livet. Hur lyckliga de är till exempel. Då får man den kausala effekten av att få pengar, säger Erik Lindqvist, docent i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm.
Mer nöjda med livet
Drygt 5 000 enkäter skickades ut till svenska lottovinnare som deltagit i antingen tv-triss eller kombilotteriet och som har vunnit både mindre och större summor. De tillfrågade hade vunnit för mellan fem och 22 år sedan.
– Ungefär 3 000 svarade på enkäten. Sedan jämförde vi då hur lyckliga de är som vann stora belopp med de som vann mindre belopp och de som inte vann alls. Statistiskt går det inte att säkerställa att lottovinnare blir lyckligare, men det går att säkerställa att de som vann mycket är mer nöjda med livet, säger Erik Lindqvist.
Håller i sig länge
I enkäten fick de tillfrågade svara på frågor som rörde deras livskvalité och huruvida den har blivit bättre eller sämre i och med lottovinsten. Vinnarna var varken mer eller mindre nöjda med saker som boende och familj. Men studien visar att lottovinnarnas tillfredsställelse håller i sig länge.
– Det fanns ingen effekt som tydde på att man blev nöjdare med någonting förutom sin finansiella situation. Och möjligen sin fritid. Detta håller i sig länge. Euforin av att vinna är borta sedan länge. Men man är fortfarande nöjd fler år efter vinsten, säger Erik Lindqvist.

Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Editor

Karem Ramzy

Karem.Ramzy@outlook.comضع ايميلك هنا:

Delivered by FeedBurner

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا .

اضغط هنا للعودة للصفحة الرئيسية

You may also like...

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: