Sveriges Nyheter idag 4/12/2018

شعار صوت السويد
شعار صوت السويد
ستوكهولم - صوت السويد/

Sveriges Nyheter:

Nya succén för Stefan Löfven – S går framåt starkt i ny mätning efter valet

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Det har nu gått snart tre månader sedan riksdagsvalet och ännu har Sverige ingen ny regering.
Stefan Löfven (S) röstades bort från statsministerposten av oppositionen, och har sedan dess lett en övergångsregering.
Ulf Kristersson (M) har prövats som statsminister i kammaren – men röstades då ned av riksdagens ledamöter.
Även Annie Lööf (C) har fått uppdraget att sondera terrängen av talmannen, och fokuset har riktats mot just Centerpartiet och Liberalerna den senaste tiden.
Förra veckan kom beskedet att de båda liberala partierna lämnat kravlistor till Socialdemokraterna – för att kunna släppa fram Löfven i en statsministeromröstning. På måndagen meddelade Löfven till talmannen att han behöver mer tid på sig för att försöka bilda regering.
På tisdagen släpptes samtidigt Statistiska Centralbyrån, SCB, sin stora partisympatiundersökning där 9 000 personer fått svara på frågan vilket parti man skulle rösta på om det vore val i dag.

En död i svår olycka på E22

En man i 60-årsåldern har avlidit i en olycka på E22 öster om Kristianstad, skriver Kristianstadsbladet. En lastbilschaufför är skadad och vårdas på sjukhus.
– Det är en lastbil med släp som har vält så den ligger över hela vägen och blockerar hela E22:an, sade Johan Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen under natten.
Mannen som senare avled färdades i en bil som körde in i det välta fordonet. Lastbilens last var grishuvuden som efter olyckan låg utspridda över vägen.
Flera olyckor med vildsvin inträffade strax före midnatt på vägen. Enligt Expressen handlade det om tre olyckor på kort tid.
– Två stycken där personbilar har kört på vildsvin. En större där det är en lastbil som har väjt för vildsvinen och i samband med att föraren väjde så gick han in i mitträcket och har vält med bilen så den ligger tvärs över vägen, sade Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisregion Syd, till tidningen.
E22 stängdes av efter olyckan. Vägen väntas kunna öppnas igen under förmiddagen, meddelar Trafikverket.

Fängelse för att ha bitit av sambons öra

En man i Ljusdals kommun döms till två år och tre månaders fängelse för att ha bitit av en del av sin sambos öra, skriver helahälsingland.se. Enligt tingsrättens dom kan den plötsliga våldshandlingen närmast betecknas som “bestialisk”.
Själv har mannen uppgett att han inte kommer ihåg händelsen.
Mannen har även tidigare dömts för allvarlig misshandel av kvinnan, och har misskött skyddstillsynen efter den senaste domen.
Förutom fängelsestraffet för grov misshandel ska han betala 15 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Polis slagen med hundkoppel

En polis blev skadad i samband med ett gripande av en våldsam man i Borlänge på måndagskvällen. Polisen blev slagen i huvudet med ett hundkoppel och fick uppsöka sjukhus, skriver SVT Nyheter Dalarna.
Polisen larmades vid 21-tiden av en kvinna som uppgav att hon blivit misshandlad och bestulen på sin hund av en man i 30-årsåldern som hon känner sedan tidigare. När mannen hittades gjorde han våldsamt motstånd mot polisen.
– Det krävs en del pepparspray och så för att till slut kunna gripa mannen och köra honom till arresten, säger Jan Materne på polisens regionledningscentral till SVT Dalarna.
Den gripne mannen uppges ha varit drogpåverkad. Han är misstänkt för misshandel, egenmäktigt förfarande, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

....المزيد هذه الأخبار وعشرات الأخبار الأخري تجدونها على موقع صوت السويد من ستوكهولم  

ضع ايميلك هنا:

Delivered by FeedBurner

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا .

اضغط هنا للعودة للصفحة الرئيسية

You may also like...

error: Content is protected !!