Sveriges Nyheter idag 30/11/2018

شعار صوت السويد
شعار صوت السويد
ستوكهولم - صوت السويد/

Sveriges Nyheter:

FN öppnar globalt center i Lund

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

FN-organet UNOPS inrättar ett globalt innovationscenter i Lund. Det blir det andra i världen och är en del av FN:s strategi för att uppnå de 17 globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.
“Agenda 2030 syftar till att skapa en värld som är hållbar, miljövänlig, ekonomiskt välmående och inkluderande. För att uppnå de globala målen måste vi arbeta tillsammans – bygga nya partnerskap för att innovera och ge bättre valuta för pengarna”, skriver Grete Faremo, vd på UNOPS, i ett pressmeddelande.
Centret kommer att öppnas tillsammans med Ideon Science Park. “Anledningen till att FN valt att förlägga innovationscentret på Ideon Science Park är den långa traditionen av utvecklingen av högteknologiska innovationer i Lund”, framgår det av pressmeddelandet.

Nya häktningar kopplade till spanskt mord

Ytterligare fyra män samt en 64-årig kvinna har häktats i Malmö misstänkta för inblandning i ett våldsbrott i Spanien, dit de begärts utlämnade. Männen är 32, 31, 28 respektive 24 år gamla, skriver Sydsvenskan. På torsdagen häktades en 26-årig man i samma ärende.
De häktade greps vid samma stora polisinsats i början av veckan. Två av dem är tungt kriminella och kopplas till flera mord i Malmö, skriver Sydsvenskan.
Spansk polis bekräftar för TT att de sex personerna är efterlysta i ett fall med kopplingar till mordet på en svensk man i staden Mijas drygt tre mil söder om Málaga i somras. Det var den 17 augusti som spansk polis hittade två svårt skadade män, slagna i handbojor, i en bostad i Mijas. En av dem dog på platsen och den andre fördes till sjukhus i Málaga.

Polisens nya taktik mot gängen: Beslagtar deras skyddsvästar

Nya taktiker och ny lagändring ska minska antalet gängskjutningar. En taktik som polisen har prövat är att beslagta kriminellas skyddsvästar, enligt dokument som Metro tagit del av.
Kriminella grupperingar använder sig i allt större utsträckning av skottsäkra västar.
– Västen är ett attribut för att markera den kriminella tillhörigheten och en machokultur, säger Gunnar Appelgren, poliskommissarie inom stockholmspolisen.
För att försöka minska risken för våld mellan olika grupperingar har polisen beslagtagit skyddsvästar, enligt polisdokument som Metro tagit del av.
Polisen konstaterade att ”västarna ökade männens handlingskraft och trygghet att agera vid en eventuell konfrontation”.

Bil krockade med traktor i Norrköping

En personbil har krockat med en mindre traktor på E22 på väg ut på E4 vid Klockartorpet i Norrköping. Olyckan har orsakat långa köer.
Två personer har förts till sjukhus, uppger SVT Nyheter Öst.
– Det verkar vara lindriga skador. Det är en hel del folk på plats och fordonen behöver bärgas, säger polisen presstalesperson Tommy Lindh till TT.
Ett körfält har öppnats och klockan 07.15 uppger Trafikverket att bärgningsarbetet snart ska vara klart.

Två gripna för grovt vapenbrott

Två personer, en man och en kvinna, har gripits misstänkta för grovt vapenbrott efter att deras bil kört av vägen.
Polisen försökte stoppa fordonet för ett trafikbrott. Då bilen inte stannade inledde polisen ett förföljande som började nära Södertälje.
– Där någonstans mellan Södertälje och Nykvarn körde bilen av vägen och voltade, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.
I bilen fanns två personer och en hund. Båda personerna fördes med ambulans till sjukhus. En djurambulans tog hand om hunden.
Polisen hittade ett vapen i bilen. Det är oklart vilka skador de har ådragit sig i olyckan.

Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Editor
Karem Ramzy

....المزيد هذه الأخبار وعشرات الأخبار الأخري تجدونها على موقع صوت السويد من ستوكهولم  

ضع ايميلك هنا:

Delivered by FeedBurner

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا .

اضغط هنا للعودة للصفحة الرئيسية

You may also like...

error: Content is protected !!