S-politikers mejlkonton utsattes för hackerattack

Sveriges Nyheter:Flera politiker från Socialdemokraterna utsattes för upprepade inloggningsförsök på sina mejlkonton – dagen innan riksdagsvalet. Alla mejlkonton låses och flera av inloggningsförsöken skedde simultant.
Natten mot 8 september, dagen innan riksdagsvalet, blev flera mejlkonton tillhörande politiker från Socialdemokraterna utsatta för ett flertal inloggningsförsök.
Enligt dokument som Metro tagit del av, skedde det första inloggningsförsöket klockan 03:19.
Bara tio minuter senare skedde nästa försök, klockan var då 03:29.
Enligt dokumentet finns det inga rapporteringar om att det ska ha skett några fler inloggningsförsök under de närmsta timmarna som följde.
Men på morgonen den 8 september klockan 09:08 skedde fyra stycken nya inloggningsförsök mot mejlkonton – simultant.
Kort därefter, klockan 09:30 samt klockan 09:33, skedde ytterligare försök.
Socialdemokraterna har rapporterat händelsen till MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, men hur ärendet hanteras vidare är i dagsläget oklart, liksom vem eller vilka som kan tänkas ligga bakom aktionerna.
MSB begärde inrapportering
När Metro kontaktar Socialdemokraterna svarar Martin Rynoson, pressekreterare, i en skriftlig kommentar.
”Det är korrekt att ett antal konton tillhörande socialdemokratiska politiker utsattes för ett antal misslyckade inloggningsförsök och därför låstes för åtkomst. I övrigt kommenterar vi inte säkerhetsfrågor av det här slaget i detalj.”
Metro har tidigare skrivit att MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, tidigare i år begärde andra myndigheter att rapportera avvikelser i samband med valet. Syftet var att kunna få en sammanhållen bild om Sverige blivit utsatt för en synkroniserad sammanhållen attack när det gäller informationspåverkan inför valet.
– Det var en förberedelseåtgärd. Men det har inte varit någon inrapportering i den omfattningen, och vi går inte vidare med frågor om vi inte misstänker att det skulle kunna vara främmande makt i bakgrunden, sa Mikael Tofvesson, till Metro, chef på enheten för omvärld och beredskap på MSB, till Metro då….Läs mer

Källa: Metro

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Editor
Karem Ramzy

اضغط هنا للعودة للصفحة الرئيسية

You may also like...