Man ihjälskjuten i Malmö

En man i 30-årsåldern har skjutits till döds utanför ett köpcentrum i Malmö.

Enligt uppgifter var han en välkänd kriminell och bar skottsäker väst vid tillfället.

Ögonvittnet Anders, 24, såg hur gärningsmännen avfyrade runt tio skott.

– Det var två män i svarta jackor. De hade luvorna uppfällda och jagade en kille över parkeringen, säger han.
Bildspel: Klicka för att starta

Polisen larmades klockan 17.47 om en skottlossning vid köpcentrumet Mobilia i Malmö.

– På plats anträffar vi en man som är skadad, misstänkt skjuten, säger Stephan Söderholm på Skånepolisen.

Skjutningen ägde rum på parkeringen till köpcentrumet. Mannen fördes med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Vid 20-tiden på lördagen meddelade polisen att mannen dött av sina skador. Hans anhöriga är underrättade.

– Det rubriceras som mord. Ingen är gripen men vi jobbar intensivt med de uppgifter vi har samlat in, säger Stephan Söderholm på Skånepolisen.

Den skjutne är i 30-årsåldern och en välkänd person i Malmös kriminella kretsar. Enligt uppgifter till Aftonbladet bar han skottsäker väst när han sköts till döds.
“Självklart var man chockad”

Anders, 24, befann sig på parkeringen vid köpcentrumet vid tidpunkten för skottlossningen. Han skulle äta med en kompis i köpcentret och bevittnade gärningsmännens jakt efter offret över parkeringen.

– Det var två män i svarta jackor. De hade luvorna uppfällda och jagade en kille över parkeringen. De avfyrade uppskattningsvis tio-tolv skott, varav ett av dem träffade en bil som ägs av en som jag känner. Det gick rakt igenom, säger han till Aftonbladet.

Anders Hallbäck berättar vidare hur han såg hur personerna sprang över parkeringen.

– Folk var helt skärrade. Det var svårt att uppfatta. Man hann inte riktigt med att tänka, för det gick så snabbt. Sedan försvann gärningsmännen åt andra hållet från parkeringsplatsen. Den skadade låg kvar ett bra tag. Jag tror till och med att han rullade in under en bil för att gömma sig. Sedan hittade någon honom. Sedan kom ambulans och polis, säger han.
“De sköt hej vilt”

Det var inte många som förstod vad som hade hänt, säger Anders. Skott hade avfyrats vid en närliggande restaurang, ett kebabställe, berättar han.

– När vi stod där visste folk att den skadade var försvunnen, men inte hur långt bort. De hittade honom på parkeringen. Flera stycken grät, för de hade sett när offret blev skjutet. De grät som om det var en egen familjemedlem, säger han.

Vad tänkte du när du såg allt detta?

– Självklart blev man chockad. Men jag visste inte vad som hände förrän det hade landat. Man är inte van vid att sådant här händer. Jag kunde inte greppa det. Det var läskigt att det skedde precis där. Det kunde ha varit jag själv som hade blivit träffad. De sköt hej vilt. Det var lyckosamt att ingen annan än offret som de jagade blev skjuten, säger Anders.
Förhör vittnen

Polisen har spärrat av platsen och förhör vittnen. Man jagar nu flera misstänkta gärningsmän

– Det är flera människor inblandade i detta. Sedan vet vi inte om det är fler än en som stått för skottlossningen, säger Stephan Söderholm.

Han bekräftar att mannen skjutits med flera skott och att en vapenhund skickats efter för att leta efter tomhylsor.

– Men jag vet inget om vad det är för skjutvapen.

You may also like...

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

 
error: Content is protected !!